Securing Candor

Samen van een onveilig naar een veilig werkklimaat

Blended Learning

Blended Learning

Samen van een onveilig naar een veilig werkklimaat

Wij bieden een schaalbare oplossing voor het bouwen van een open en veilig leer-/ werkklimaat. Dit Blended Learning programma bestaat uit denken (kennisontwikkeling) en vooral doen (kunde ontwikkeling).

De Psychologische Veiligheid challenge is ontwikkeld om organisaties te helpen psychologische veiligheid op teamniveau op te bouwen. Het platform is erop gericht mensen in beweging te brengen door een unieke combinatie van inhoud, actie, reflectie en een leer-community binnen de deelnemers. Hierdoor is het mogelijk om grote groepen met psychologische veiligheid aan de slag te zetten.

Het programma bestaat uit twee delen

Vijf stappen voor teamleiders:

Deze stappen bereiden teamleiders voor op het begeleiden van hun team in de 10 stappen met het team. Ze gaan aan de slag met kennis van psychologische veiligheid en ook wat dit voor hen betekent. Waarom gaan ze ermee aan de slag? Wat levert het hen op? Wat hun team? Wat voor uitdagingen zien zij hier voor zichzelf? Ook wordt gestimuleerd om elkaar op te zoeken om zo elkaar te helpen het open- en veilige werkklimaat te ontwikkelen in de praktijk.

Tien stappen met het team:

Deze stappen nemen het team aan de hand om psychologische veiligheid te oefenen met elkaar. Ook hier bestaan de stappen uit kennis en kunde. Juist het uitvoeren van de opdrachten met het team maakt dat de kunde echt wordt geoefend. Uiteindelijk gaat het om experimenteren, reflecteren én leren met elkaar om zo al doende de psychologische veiligheid met elkaar te bouwen.

Het programma is bedoeld om deelnemers inzicht te geven in wat psychologische veiligheid inhoudt en hoe dit te bevorderen, zodat teamleiders en teamleden kunnen oefenen met het opbouwen van psychologische veiligheid.

Door middel van beide programma’s hebben deelnemers de mogelijkheid om te:

  • Begrijpen wat psychologische veiligheid is en waarom het belangrijk is
  • Inspireren van psychologische veiligheid in hun team en organisatie
  • Oefenen van psychologische veiligheid in hun team
  • Bevorderen van psychologische veiligheid in hun team

Met de focus op deze uitkomsten zijn de modules ontworpen om een veilige en open teamomgeving te bevorderen waar iedereen zich opgenomen, gewaardeerd - en in staat voelt om bij te dragen. Hierdoor wordt de prestatie, innovatie en werktevredenheid verbeterd.

Download meer informatie

Plan een kennismakingsgesprek

Meer weten of artikelen over Psychologische Veiligheid ontvangen?